2014-04-24 13:13 #0 av: [Ellenme]

Det kan vara lite svårt att få begrepp om vad yoga egentligen är. Jag ska försöka reda ut lite av Dina frågetecken (och inte bara om vad Yoga är, men också hur du kan finna tiden)!

Yoga är så mycket mer än en träningsform! Med yoga finner Du balans mellan kroppen och själen, något som i sinom tur kommer ge Dig en inre frid och harmoni!
Utför Du yoga regelbundet kommer du, som jag nämnde, finna en inre frid men också stärka kroppen sakta men säkert. Få bättre hållning, få bättre koncentration, bli friskare och kunna undvika nedstämdhet och depressioner!

Tänk dig stretchning, lite så är yoga men mycket mycket mer!Yoga och dess popularitet!

I dagens samhälle är man otroligt stressad, man ska hinna med allt och lite till. Det är arbete, smartphones (alltid tillgänglig), kanske barn och man/fru men också en själv och sina egna intressen. Finner man inte den inre balansen krockar det, kan sluta så illa så man går in i väggen. Och det är där man har funnit Yoga, en träningsform som skapar inre harmoni och stressar ned oss så otroligt! Man finner balansen mellan kropp och själ, en inre ro och en kontakt med sin själ.
Efter ett träningspass kommer man känna sig som en ny människa, vilket jag tror är en känsla människor verkligen uppskattar! De pratar om detta, fler testar och det blir som en trend!


Vad hjälper Yoga mot?

Att dämpa ned stressen men också lär yoga oss att undvika stressen när den redan är på väg, vi lär oss alltså tyda de första signalerna på stress!
Även migrän kan det hjälpa mot. Om du är en person med just migrän så testa och se om det kan hjälpa! Kanske under ett migränanfall om du har så mycket ork till det? Eller använd yoga i förebyggande syfte!
Lika väl kan yoga hjälpa mot ryggsmärtor, sträcker ut ryggmusklerna och förebygger smärta!


Hur finner Jag tiden?

Ibland måste man utesluta en sak för att öppna dörren till en ny sak. Om Du verkligen vill komma igång med Yoga men inte känner att Du har tid. Prova slita Dig från telefonen, datorn och/eller teven och ta den tiden till att utföra Yoga. 20 minuter räcker i början innan Du kommer in i det och finner balansen!Mer information om yoga: http://alltomyoga.se/2010/01/26/vad-ar-yoga/ men också mina egna ord!

Löpsedelsbild: http://www.fotoakuten.se/gratisbilder_foto-4113.html