2014-04-26 17:24 #0 av: [Ellenme]

Om man gör yoga regelbundet och sedan blir gravid, då med tiden kan det ju bli lite otympligt och klumpigt med magen. Så för att underlätta lite tänkte jag lista lite tips, varför gravidyoga kan vara bra och mycket mer!

Likt den simpla yogan kan gravidyoga ge dig styrka, lära dig att kunna ta de utmaningarna med att vara gravid med lite inre ro. Du finner styrkan in till det inre men också till det yttre.
Du behöver inte vara tränad för att utföra gravidyoga, fysiska formen spelar ingen roll!

Observera:

Självklart sker allt under försiktighet för att undvika skador! Gravidyoga är dessutom fokuserad på just den gravida kroppen, därav att den skiljer sig från vanlig yoga. Det är otroligt viktigt att därför träna detta hos en utbildad gravidyogalärare!


Det här med gravidyoga, jag får inget grepp om det!

De tre viktiga faktorerna inför en förlossning är andningen, hur ditt sinne är samt hur avslappnad du är. De tre faktorerna är fokus i gravidyoga.

Som alla som varit gravida vet om så händer det så otroligt mycket i kroppen under en graviditet, för att komma till inre ro kan yoga vara till stor nytta! Att kunna finna den inre styrkan och balansen med andra ord, att lära dig lyssna på din kropp.
En annan uppgift yogan har är att faktiskt förbereda dig inför förlossningen, både fysiskt och psykiskt. Yogan förbereder dig inför den stora dagen!

Är man en van yoga-människa så vet man ju redan om den inre friden yoga ger en, positiva tänkandet och harmonin.
Tänk då vad gravidyoga kan göra för att du ska känna dig bekväm inför förlossningen, eller åtminstone så gott det går!

Så, varför ska jag utföra gravidyoga?

Förutom att du känner dig friskare och får dig att hantera din graviditet samt förlossning mer positivt så drabbas du mindre ofta av vanliga gravidåkommor som t.ex foglossning och högt blodtryck!

Men du får även mer energi, sover bättre och slappnar av bättre.
Du lär dig hantera oro, ångest inför förlossning och diverse andra rädslor mycket bättre.
Du behåller även din rörlighet i kroppen och ditt välmående ökar!
Du stärker bandet till ditt barn i magen men ökar också din kroppsmedvetenhet.
Och sist men inte minst så återhämtar du dig faktiskt bättre och snabbare efter förlossningen.

Att prova skadar aldrig!
Men var försiktig, gå till en utbildad gravidyogalärare och lyssna på din kropp! Säger den nej så gör den, du ska inte tvinga din kropp för nåt den inte klarar av.


Inspirationskälla men även viktig text: http://omgravidyoga.se/