Allmänt

Carpe Diem!

2014-04-26 19:48 #0 av: [Ellenme]

Något jag anser tillhör yoga & meditation är just Carpe Diem (''Fånga Dagen''). Varför? Det är det man lär sig med yoga & meditation!

Hur fångar man dagen?

Nå, man kan inte direkt ta en fågelhov och springa runt och samla in en dag, liksom vifta den i luften och säga ''Jag har fångat dagen!''
Nej, det är något man lär sig med tiden och med träning! 

Man startar helt enkelt med yoga & meditation, det är inte enklare än så! Här finner du min artikel om just yoga och här finner du min artikel om meditation. Utför dessa två regelbundet så kommer du absolut se innebörden med uttrycket Carpe Diem (som så många avskyr, dock).

Men hur känns det att just Fånga Dagen?

Det är en känsla jag ska försöka sätta mina ord på, det kan bli svårt men ska göra mitt bästa.
Att Fånga Dagen innebär att man tar in dagens intryck och helt enkelt lever i nuet. Du tar tillvara på detaljer i dagen. Du kanske lägger fokuset på fåglarna som kvittrar (här om morgonen vaknade jag till ett fågelkvitter som lät som en alarmklocka, det var min ''Fånga början på Dagen'') eller hur gräset blivit grönare sedan igår? Du kanske lägger fokus att inte tänka på gårdagen eller morgondagen utan bara lägger fokus på dagens känslor och dagens händelser, det är en utmaning i sig. Du tar alltså in intrycken och detaljer från dagen, inte gårdagen och inte morgondagen utan idag.
Och den känslan? Det är en inre frid, en ren lycka att leva i nuet. En känsla om att livet är helt underbart. Ungefär som att man är kär i livet i sig och ingen människa eller ting, utan livet! Den känslan man har när man är nykär, den känslan vill jag förknippa med att leva i nuet. För genom att leva i nuet så släpper massvis med oro och ångest och man koncentrerar sig bara på dagens arbetsuppgifter och dagens middag, dagens händelser och dagens känslor (att planera är en sak, men att lägga fokus en annan). Man känner sig kär, helt enkelt. Lugn, harmonisk, kär, lycklig och glad. Och det är så uttrycket ''Fånga Dagen'' känns.


Jag tror man inte riktigt förstår innebörden av det uttrycket förrän man är i det stadiet i livet där man är kär i livet och man har funnit sin inre frid och harmoni. Något yoga & meditation ger dig!

Löpsedelsbild: http://www.fotoakuten.se/gratisbilder_foto-9246.html

Anmäl
2014-05-01 13:47 #1 av: Ians

Hjärta

Anmäl
2014-05-01 20:49 #2 av: [Ellenme]

#1 HjärtaKramas

Anmäl
2014-05-03 17:21 #3 av: Open

Väldigt vackert skrivet <3 En glädje att uppleva!

Anmäl
2014-05-03 17:35 #4 av: [Ellenme]

#3 Tusen tack! Hjärta
Ja, att få känna den glädjen in till benmärgen är helt underbart! Jag brukar få lite glädjetårar, haha Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.