Yoga - allmänt

MediYoga

2015-07-15 20:03 #0 av: Tessen

Hej.
Jag är ganska ny här, har tidigare tränat hatha och ashtanga samt lite yinyoga men pga en medfödd sjukdom/syndrom som bröt ut riktigt illa för ett par år sedan fick jag sluta. Har nyss upptäckt MediYoga och hur otroligt bra effekt det har på både fysiska och psykiska måendet.

Undrar om det är någon mer här som tränar denna form av yoga som är baserad på kundalini ihopblandat med extra mycket djupandning, meditation och lite mindfulness.

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2015-07-15 21:17 #1 av: Artlink

Intressant! Jag har bara läst mig till och provat att yoga bort mensvärk och migrän men jag Yogar bara hemma. Berätta gärna mer om hur det går till Glad

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl
2015-07-16 15:32 #2 av: Tessen

Det finns en hemsida med MediYoga(medicinsk yoga dvs) och man kan söka pass och även rekommenderade övningar och sätta ihop egna pass på sidan.
Det är gratis i 7 dygn, sen betalar jag 199kr var tredje månad för att ha kvar kontot med tillgång till allt.
Det finns både övningar och pass som är extra bra både vid migrän samt mensvärk.

Sidan är www.balansonline.se
Det är väldigt mycket djupandning och meditativt och rörelserna är små men extremt effektiva om dom görs kontrollerat och på rätt sätt! :)

/Terese - Sajtvärd på bakverk.ifokus

Anmäl
2015-07-17 08:56 #3 av: Artlink

#2 Hmmm... låter inte alls tokigt det där! Tusen tack för tipset Tummen upp

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl
2015-08-03 18:57 #4 av: fridelfina

Jag mediyogar ibland. Gick fyra-fem terminer i rad men hittade yinyoga så då har det varit mest yin de sista månaderna. Gillar båda och nu har jag nog inte råd med terminsyoga så det blir nog mer mediyoga på kontorsstolen och hemma istället!

   
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.