Barnyoga

Barnyogautbildning

2015-09-10 17:44 #0 av: Artlink

Under Barnyoga dagen körde jag yogasaga för barnen vilken var uppskattad. Den har jag varvat med hela veckan, men nu är jag anmäld till två halvdagasutbildning i yogasagor.

Klicka gärna in er på länken och kolla filmklippet Hjärta

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl
2015-09-10 17:54 #1 av: Loris M

Så spännande! GladOch så tycker jag att det är jätte roligt att du är förskollärare för då blir det säkert en hel del att läsa om barn och yoga här på sajten Skämtar

Kommer din arbetsgivare att bekosta utbildningen? (nyfiken)

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2015-09-10 18:17 #2 av: Artlink

#1 Ja, hehe, det kanske blir lite mer fokus på barn och barnyoga här än tidigare, men inte enbart Skämtar

Jag ska börja klass för instruktör nästa torsdag och då kommer det säkert lite inspiration därifrån för vuxna Skrattar

Ja, det var en kollega på en annan förskola som fått nys om dessa halvdagar och bett om att få gå och då ville jag så klart också gå, så kommunen bekostar för oss två, både utbildningen och vikarier.

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl
2015-10-04 19:35 #3 av: Artlink

I fredags påbörjade jag första delen av kursen om Barnyogasagor med underbara Lisa Ekenborg. Det var förövrigt hon som var med och hade barnyoga på skolan i Östermalm när skolinspektionen fick in en anmälan från ett barns föräldrar om att de inte tyckte det ansågs rätt att utföra yoga i skolan.

Skolinspektionen har varit ute och granskat och har lagt ner ärendet och friat skolan eftersom yogan utförs enbart för att tillgodose barnens utveckling i rörelse, balans, koncentration och avslappning. Detta är det enda fallet som blivit anmält i Sverige och eftersom skolinspektionen friade skolan så behöver pedagoger inte känna samma tveksamhet inför föräldrarnas frågor längre. Yoga är inte lika med hinduism.

Jag lägger ut det som en artikel

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.