Yoga - allmänt

Hitta din yogaform på tidningen Yoga för dig

2016-01-29 17:18 #0 av: fridelfina

http://www.yogafordig.nu/content/kontakt-0

   
Anmäl
2016-01-29 18:13 #1 av: Loris M

Vilken bra och informativ sida. Tummen uppTack! 

Har tänkt börja med yoga "på riktigt" och har bestämt att jag ska börja nästa vecka i grupp. Hittills har jag mest pysslat med det själv genom olika videon. 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-01-29 18:35 #2 av: fridelfina

Skoj, vad blir det för sorts yoga?

   
Anmäl
2016-01-29 18:42 #3 av: Loris M

Ingen aning! SkrattarDet finns så många olika former och jag har jättesvårt att orientera mig. Det är därför som jag tyckte att det var jättebra med din länk. Då får jag läsa på innan jag bestämmer mig. Vi har ett träningscenter i närheten och de har dropp in med zumba, yoga m.m. Det står bara yoga och inte något mera specifikt. Jag får helt enkelt gå dit och fråga.

Vad skulle du rekommendera en nybörjare? 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-01-29 19:38 #4 av: fridelfina

Att inte jämföra dig med någon annan i rummet. Att fokusera på andningen. Att njuta och bara vara där! Tummen upp

Jag placerar mig gärna nära ledaren för att höra och se bäst och så ser läraren om de behöver korrigera om jag gör nåt fel Cool De andra som är vana kan ta de andra platserna Skämtar

Det blir nog toppen vad den än har för sorts Yoga. Själv är jag inte så förtjust i poweryoga för att det känns som att det är mer prestation inblandat. Men jag tänker också att det många gånger kanske inte är yogaformen utan instruktören/läraren som är den viktiga. Det är rösten, hur de instruerar som betyder mest egentligen. De som har poweryoga brukar nog ofta vara mer sportiga av sig så det är väl kanske det som följer med. Jag älskar de mer meditativa och lugna formerna där man håller en position. Men så är jag varken smidig eller sportig av mig, så det är kanske inte så konstigt.

   
Anmäl
2016-01-29 19:46 #5 av: Loris M

Tack för bra tips! 

Jag är också mer intresserad av de lugnare och meditativa former så jag hoppas att det inte är poweryoga. Har sett sådana videon och det är inget som tilltalar mig. Det ska bli spännande i alla fall att börja. Har tänkt så länge att jag ska och borde ta tag i det. Men nu så! Glad

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl
2016-01-30 09:05 #6 av: Artlink

#0 Tack för en oerhört informationsrik länk! jag har inte läst allt, haha! men jag klickade in mig på Vinyasa eftersom jag älskar flowet när man väver ihop asanas och andas rätt. det blir som en meditativ slowmotiondans. Jag tyckte om att den intervjuade protesterade lite mot att dela in yoga i olika former. Allt är YOGA och ingen kan lägga beslag på en viss form av utövande som sin. Däremot kan utövare känna att ett visst tempo eller en viss lärare känns mer rätt än andra. 

#1 Jättekul! Berätta gärna hur det går och hur det känns Tummen upp. Det är också bra att kolla upp hur lång utbildning din lärare har. Jag har hört flera mardrömsberättelser om snabbutbildade sk yogalärare som har instruerat fel. Värsta var när en elev med knäskada (fotbollsskada) kom och fick helt andra instruktioner än vad sjukgymnasten gav, förljde dessa och pajade knät helt. Den läraren hade inte gått någon längre utbildning och borde ha blivit varnad. För mig är de bästa lärarna de som väver in teori baserat på surtrorna så det finns referenser till det de gör.

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl
2016-02-15 08:48 #7 av: Loris M

Nu är det bokat och klart! GladDet blev kundaliniyoga i sju veckor som startar om två veckor. Det är på söndagar vilket jag tycker är jätteskönt. Tycker inte om att stressa iväg på olika aktiviteter mitt i veckan. 

Det står att min yogalärare är internationellt diplomerad enligt Yogi Bhajan, utbildad vid Kundaliniyoga institutet i Stockholm, har en basmedicinsk utbildning och är instruktör i medicinsk yoga. 

Det ska blir så spännande att komma igång! 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor och Bokcirkel

Medarbetare: Multikulturellt 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.